Κοτόπουλο BBQ

Κοτόπουλο BBQ

Νόστιμο και ζουμερό πικάντικο κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου
Χρόνος προετοιμασίας: 30 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 20 minutes
Συνολικός χρόνος: 50 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Αμερικανική
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 4

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 2 gr  καπνιστο κόκκινο πιπερι
  • 5 gr σκόρδο σε σκόνη
  • 3 gr κρεμμύδι σε σκόνη
  • 4 gr τσίλι σε σκόνη
  • 7 gr καστανή ζάχαρη
  • 18 gr αλάτι
  • 2 gr κύμινο
  • 1 gr  καυτερο κόκκινο πιπερι
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • 1 gr λευκό πιπέρι
  • 454 gr μπούτια κοτόπουλου, με δέρμα 
  • 227 gr φτερούγες κοτόπουλου
  • Σάλτσα μπάρμπεκιου, για το σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ όλα τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε την σε 195 βαθμούς και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  •  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τα φτερά στη φριτέζα air fryer.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Κοτόπουλο», ρυθμίστε στα 20 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  •  ΑΛΕΙΨΤΕ το κοτόπουλο με σάλτσα BBQ κάθε 5 λεπτά ψησίματος.
  •  ΒΓΑΛΤΕ το έτοιμο κοτόπουλο.
  •  ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ με επιπλέον σάλτσα μπάρμπεκιου
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο