Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και λεμόνι

Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και λεμόνι

Χυμώδη, τραγανά και νόστιμα κοτόπουλα μπουτάκια με λεμόνι και σκόρδο, έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes
Συνολικός χρόνος: 23 minutes
Τύπος πιάτου: Main Course
Κουζίνα: American
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 3

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Χυμός και φλούδα από 1 λεμόνι
  • 10 gr σκόρδο σε σκόνη
  • 5 gr κόκκινο πιπερι
  • 9 gr αλάτι
  • 1 gr ρίγανη ξερή
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • 2 gr καστανή ζάχαρη
  • 6 μπούτια κοτόπουλου με πέτσα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το τριμμένο ξύσμα, τοσκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και την καστανή ζάχαρη.
  • ΤΥΛΙΞΤΕ τα μπούτια του κοτόπουλου στη μαρινάδα και αφήστε τα για 30 λεπτά.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Preheat" στη φριτέζα Cosori Air Fryer,ρυθμισμένη στους 195 βαθμούς και πατήστε Start/Pause.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τα μπουτάκια στη προθερμαινόμενη φριτέζα air fryer.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Chicken»,ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 20 λεπτά και πατήστε Start/Pause.
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο