Μπούτια κοτόπουλου με μασάλα

Μπούτια κοτόπουλου με μασάλα

Πικάντικα μπούτια κοτόπουλου με ινδικό μείγμα μπαχαρικών garam masala.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 hour
Χρόνος μαγειρέματος: 20 minutes
Συνολικός χρόνος: 1 hour 20 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 4

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 79 ml γάλα καρύδας 
  • 24 gr  πολτός ντομάτας 
  • 3 gr garam masala
  • 2 gr κύμινο
  • 3 gr  κουρκουμά
  • 2 gr κάρδαμο
  • 3 gr σκόρδο σε σκόνη
  • 25 gr  τζίντζερ τριμμένο 
  • 5 gr αλάτι
  • 5  μπουτάκια κοτόπουλου

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε ένα μπολ .
  • ΒΟΥΤΗΞΤΕ τα μπούτια του κοτόπουλου στη μαρινάδα καρύδας και τυλίξτε τα έτσι ώστε να τα καλύψτε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Προθέρμανση" στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμισμένη στους 175 βαθμούς και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΒΓΑΛΤΕ τα μπούτια του κοτόπουλου από το ψυγείο και βάλτε τα στη φριτέζα air fryer.
  • ΨΗΝΕΤΕ στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά.
  •  ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ με ρύζι μπασμάτι. 
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο