Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

Κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

Τρυφερό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε αρωματικό συνδυασμό μελιού, λεμονιού και σκόρδου.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 hour
Χρόνος μαγειρέματος: 15 minutes
Συνολικός χρόνος: 1 hour 15 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 2

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 45 ml μέλι, συν ακομη για άλειμμα
  • 15 ml  σάλτσα σόγιας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 μηρούς κοτόπουλου,
  • Αλάτι κατα προτημηση
  • Φέτες λεμονιού, για γαρνίρισμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Μουλιάστε τους μηρούς κοτόπουλου στη μαρινάδα για 1 ώρα.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε την σε 195 βαθμούς και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τα μπούτια κοτόπουλου στη φριτέζα με αέρα.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Κοτόπουλο», ορίστε τα 15 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ τα καλάθια 5 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.Αλείφειστε με περισσότερη από τη μαρινάδα και επιστρέψτε για να συνεχίσετε το μαγείρεμα.
  • ΒΑΛΤΕ  αλάτι, λίγο μέλι και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού. 
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο