Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Ζουμερό στήθος κοτόπουλου με τραγανό πανάρισμα με παρμεζάνα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 12 minutes
Συνολικός χρόνος: 22 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 2

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 56 gr τριμμένη φρυγανιά panko
  • 20 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 
  • 60 gr αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • mαγειρικό λίπος
  • 2 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • Σάλτσα Μαρινάρα, για σερβίρισμα
  • 2 κλωναράκια φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε την σε 180 βαθμούς και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ σε ένα μπολ τριμμένη φρυγανιά panko και παρμεζάνα.
  • ΤΥΛΙΞΤΕ το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και μετά κυλήστε στο μείγμα της φρυγανιάς.
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ λίπος από πάνω και βάλτε το στη φριτέζα με αέρα όπως μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λίπος.
  • ΨΗΝΕΤΕ το στήθος κοτόπουλου στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ 1 φέτα μοτσαρέλα σε κάθε στήθος κοτόπουλου όταν απομένουν 2 λεπτά στο χρόνο μαγειρέματος.
  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ με σάλτσα Μαρινάρα και φρέσκο ​​μαϊντανό. 
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο