Κινέζικο κοτόπουλο

Κινέζικο κοτόπουλο

Αρωματικά μπούτια κοτόπουλου με εξωτικά μπαχαρικά από την Άπω Ανατολή
Χρόνος προετοιμασίας: 2 hours 5 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 12 minutes
Συνολικός χρόνος: 2 hours 16 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 2

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 48 gr σάλτσα hoisin
  • 18 gr σάλτσα στρειδιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες 
  • 5 gr κινέζικα πέντε μπαχαρικά σε σκόνη 
  • 60 ml  μέλι
  • 30 ml μαύρης σάλτσας σόγιας
  • 4  μηρούς κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, με πέτσα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα στρειδιών, το σκόρδο, τα πέντε μπαχαρικά, 30 ml μέλι και 20 ml σάλτσα σόγιας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τους μηρούς κοτόπουλου στο μείγμα και μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες.
  •  ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε την σε 195 βαθμούς και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τους μηρούς κοτόπουλου στα καλάθια
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Κοτόπουλο», ρυθμιστε στα 12 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και το μέλι σε ένα μικρό μπολ
  • ΑΛΕΙΨΤΕ το πάνω μέρος του κοτόπουλου με τη σάλτσα μετά από 8 λεπτά από την αρχή του μαγείρεματος, στη συνέχεια επιστρέψτε για άλλα 4 λεπτά.
  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ με μπρόκολο στον ατμό και ρύζι. 
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο