Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Απολαύστε ένα καταπληκτικό σουφλέ σοκολάτας με κέντρο που λιώνει, πασπαλισμένο με ζάχαρη αχνη.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 13 minutes
Συνολικός χρόνος: 23 minutes
Τύπος πιάτου: Επιδόρπιο
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Σουφλέ, Σοκολάτα
Μερίδες: 4

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • Αγελαδινόβούτυρο για επάλειψη Ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 85 gr μαύρη σοκολάτα
  • 28 gr ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 3 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 18 gr αλεύρι
  • 36 gr ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΛΕΙΨΤΕ δύο ραμεκίν 170 γραμμαρίων με αγελαδινό βούτυρο.Πασπαλίστε με ζάχαρη για να καλύψετε τον πάτο του μπολ.
  • ΛΙΩΣΤΕ τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων σε διάφορα διαστήματατων 30 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσουν εντελώς. Ή μπορείτε να λιώσετε σε έναλουτρό ζεστου νερού
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας στη σοκολάτα, ανακατεύοντας δυνατά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματίσουν αιχμιρές κορυφές.
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ τη ζάχαρη σιγά σιγά, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και αυξάνετε σταδιακά σε υψηλότερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Preheat» στη φριτέζα Cosori Air Fryer,ρυθμίστε την σε 165 βαθμούς και πατήστε Start/Pause.
  • ΡΙΞΤΕ περίπου 60 gr από τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε να ελαφρύνει η υφή και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στα ασπράδια και ανακατέψτε πολύ καλα και προσεκτικά.
  • ΑΔΕΙΑΣΤΕ το μείγμα στα μπολ και τοποθετήστε τα στη θερμαινόμενη φριτέζα.
  • ΨΗΣΤΕ το σουφλέ στους 165 βαθμούς για 13 λεπτά.
  • ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ το σουφλέ με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.
Λέξεις-κλειδιά Σουφλέ, Σοκολάτα