Flank steak με βαλσάμικο και μουστάρδα

Flank steak με βαλσάμικο και μουστάρδα

Το flank steak είναι ένα ειδικό κομμάτι με λιγότερο λίπος και εξαιρετική γεύση.
Χρόνος προετοιμασίας: 2 hours 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 6 minutes
Συνολικός χρόνος: 2 hours 16 minutes
Τύπος πιάτου: ορεκτικό
Κουζίνα: Αμερικανική
Λέξεις-κλειδιά:: Steak
Μερίδες: 2

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml βαλσάμικο ξύδι
  • 36 gr μουστάρδα Dijon 
  • 473 gr μοσχαρίσια μπριζόλα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτημηση 
  • 4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά να γίνει η μαρινάδα.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τη μπριζόλα απευθείας στη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ
  • ΒΓΑΛΤΕ από το ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα αέρα Cosori Air Fryer και πατήστε Έναρξη/Παύση
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τη μπριζόλα στη φριτέζα air fryer, επιλέξτε την επιλογή «Μπριζόλα» και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΚΟΨΤΕ υπό γωνία και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Λέξεις-κλειδιά Steak