Πατάτες Hasselbeck

Πατάτες Hasselbeck

Οι πατάτες Hasselback σερβιρίστηκαν για πρώτη φορά στη Στοκχόλμη κατά τη δεκαετία του '50. Αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό, συνδυάζοντας τραγανές φέτες που θυμίζουν πατατάκια και τον τέλεια ψημένο καρτοφίλ.
Χρόνος προετοιμασίας: 3 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 37 minutes
Συνολικός χρόνος: 39 minutes
Τύπος πιάτου: συνοδευτικό πιάτο
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: πατάτες
Μερίδες: 4

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 4 μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 12 gr αλάτι
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • 1 gr σκόρδο σε σκόνη
  • 28 gr βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 8 gr φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ τις πατάτες. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
  • ΚΑΝΕΤΕ φέτες σε απόσταση 6 χιλ. μεταξύ τους στην πατάτα, σταματώντας ακριβώς πρινκόψετε μέχρι τέρμα, έτσι ώστε οι φέτες να παραμένουν συνδεδεμένες κατά περίπου13 mm στοκάτω μέρος της πατάτας.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Preheat" στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμισμένη στους 175βαθμούς και πατήστε Start/Pause.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ τις πατάτες με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σκόνη.
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ τις πατάτες στη φριτέζα air fryer και ψήστε για 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
  • .ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ με το λιωμένο βούτυρο τις πατάτες και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτάστην ίδια θερμοκρασία.
  • ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ με φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Λέξεις-κλειδιά πατάτες