Ιαπωνικά κεφτεδάκια

Ιαπωνικά κεφτεδάκια

Ζουμερά κεφτεδάκια σε ιαπωνική συνταγή με μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκα μπαχαρικά και γλάσο σάλτσας σόγιας.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 10 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Ιαπωνική
Λέξεις-κλειδιά:: κεφτεδακια

Απαιτούμενες συσκευές

  • 473 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 15 ml σησαμέλαιο
  • 18 ml πάστα miso
  • 10 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα 
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 gr αλάτι
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • 45 ml σάλτσα σόγιας
  • 45 ml mirin (σακέ)
  • 45 ml νερό
  • 3 gr καστανή ζάχαρη

Μέθοδος παρασκευής
 

  • 1. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ μαζί τον κιμά, το σησαμέλαιο, την πάστα miso, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.
  • 2. ΑΛΕΙΨΤΕ τα χέρια σας με λίγο σησαμέλαιο και πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια με διάμετρο περίπου 5 εκ. Θα έχετε περίπου 8 κεφτεδάκια.
  • 3. ΑΦΗΣΤΕ τους κεφτέδες να κρυώσουν στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • 4. ΦΤΙΑΞΕΤΕ την επικάλυψη ανακατεύοντας τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το νερό και την καστανή ζάχαρη. Αφήστε τα στην άκρη.
  • 5. ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα αέρα Cosori Air Fryer  και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • 6. ΑΡΑΔΙΑΣΤΕ τα κρυωμένα κεφτεδάκια στη φριτέζα air fryer.
  •  ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Μπριζόλα», ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 10 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ τα κεφτεδάκια με το γλάσο κάθε 2 λεπτά ψησίματος.
Λέξεις-κλειδιά κεφτεδακια