Σκόρδο σουβλάκια κοτόπουλου με βότανα

Σκόρδο σουβλάκια κοτόπουλου με βότανα

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου με εύκολη μαρινάδα από σκόρδο, λεμόνι και βότανα.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 hour 5 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 9 minutes
Συνολικός χρόνος: 1 hour 15 minutes
Τύπος πιάτου: Ορεκτικα
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 4

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer
  • 4 ξύλινα σουβλάκια

Συστατικά
  

  • 60 ml  ελαιόλαδο
  • 3 gr σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 gr ρίγανη ξερή
  • 1 gr θυμάρι ξερό
  • 2 gr αλάτι
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 454 gr  μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 4 μικρά ξύλινα σουβλάκια, ή 2 μεγάλα μισά

Μέθοδος παρασκευής
 

  •  ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ.
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήστε το για 1 ώρα.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Προθέρμανση" στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμισμένη στους 195 βαθμους και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΚΟΨΤΕ το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε κομμάτια 38 χιλιοστών και το απλώνουμε στο σουβλάκι.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τα σουβλάκια στη φριτέζα με θερμαινόμενο αέρα.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Κοτόπουλο», ρυθμίστε την ώρα σε 10 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση. 
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο