Σουβλάκια κοτόπουλου γάλακτος

Σουβλάκια κοτόπουλου γάλακτος

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με γιαούρτι και αρωματικά μπαχαρικά.
Χρόνος προετοιμασίας: 4 hours 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 10 minutes
Συνολικός χρόνος: 4 hours 20 minutes
Τύπος πιάτου: Ορεκτικα
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 2

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 123 gr αγνό γιαούρτι πλήρες 
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 gr κύμινο
  • 1 gr χοντροτριμμένο πιπέρι τσίλι 
  • χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
  • 5 gr  αλάτι
  • 1 gr φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 454 gr μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 4 μικρά ξύλινα σουβλάκια, ή 2 μεγάλα κομμένα στη μέση
  • μαγειρικό λίπος ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ μαζί το γάλα, το ελαιόλαδο, την κόκκινο πιπερι, το κύμινο, την πιπεριά τσίλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ.

Μέθοδος παρασκευής
 

  •  ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ μαζί το γάλα, το ελαιόλαδο, την κόκκινο πιπερι, το κύμινο, την πιπεριά τσίλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ το κοτόπουλο στο μείγμα και μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  •  ΚΟΨΤΕ το κοτόπουλο σε κομμάτια 38 χιλιοστών και το απλώνουμε στο σουβλάκι.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ τα σουβλάκια στη φριτέζα αέρα που έχει ζεσταθεί και ραντίζουμε με λάδι.
  •  ΨΗΝΕΤΕ στους 205 βαθμούς για 10 λεπτά. 
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο