Μογγολικές Φτερούγες κοτόπουλου

Μογγολικές Φτερούγες κοτόπουλου

Μια εξωτική συνταγή που θα σας μεταφέρει στην Άπω Ανατολή.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 25 minutes
Συνολικός χρόνος: 40 minutes
Τύπος πιάτου: ορεκτικό
Κουζίνα: Ασιατική
Λέξεις-κλειδιά:: Κοτοπουλο
Μερίδες: 3

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Premium Air Fryer

Συστατικά
  

  • 680 gr φτερούγες κοτόπουλου
  • 30 ml φυτικού ελαίου
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτημηση
  • 60 ml σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 85 gr μελι
  • 20 ml ξίδι ρυζιού
  • 15 gr καυτερή σάλτσα siracha
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 gr φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε στους 175 βαθμους και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΤΥΛΙΞΤΕ τις φτερούγες κοτόπουλου σε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τα φτερά στη φριτέζα με θερμαινόμενο αέρα.
  •  ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Κοτόπουλο» και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ σε μια κατσαρόλα σάλτσα σόγιας, μέλι, ξύδι ρυζιού, καυτερή σάλτσα, σκόρδο και τζίντζερ.
  • ΣΙΓΟΒΡΑΖΤΕ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να μειωθεί το μείγμα, περίπου 10 λεπτά
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τα φτερά σε ένα βαθύ μπολ και κυλάμε μέσα το γλάσο.
  • ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ τα φτερά στα καλάθια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά.
  •  ΣΕΡΒΊΡΕΤΕ με φρέσκα κρεμμυδάκια. 
Λέξεις-κλειδιά Κοτοπουλο