Μπουκιές μοτσαρέλας «τηγανητές»

Μπουκιές μοτσαρέλας «τηγανητές»

Τραγανά εξωτερικά και με μοτσαρέλα που αναβλύζει στο εσωτερικό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 8 minutes
Συνολικός χρόνος: 18 minutes
Τύπος πιάτου: Ορεκτικα
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξεις-κλειδιά:: Μοτσαρελα

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 6 ξυλάκια μοτσαρέλα 
  • 16 gr αλεύρι
  • 3 gr κορν φλάουρ
  • 3 gr αλάτι
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 15 ml φρέσκο ​​γάλα
  • 50 gr τριμμένη φρυγανιά panko
  • 2 gr μαϊντανός αποξηραμένος
  • μαγειρικό λίπος
  • Σάλτσα Μαρινάρα ή ράντσο για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΚΟΒΕΤΕ τα ξυλάκια μοτσαρέλας σε τρία κομμάτια ώστε να πάρετε συνολικά 18 κομμάτια.
  •  ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ σε ένα μπολ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάτε το αυγό και το γάλα μαζί σε ένα άλλο μπολ. Ανακατευετε την τριμμένη φρυγανιά panko και τον μαϊντανό σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ κάθε κομμάτι τυρί με αλεύρι, μετά βουτάμε στο μείγμα των αυγών και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια ξαναβουτήξτε στο αυγό και τη φρυγανιά.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε στους 175 βαθμους και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΦΗΝΕΤΕ τις μπουκιές μοτσαρέλας στην κατάψυξη όσο ζεσταίνεται η φριτέζα αέρα.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τις μπουκιές στη φριτέζα που έχει ζεσταθεί αέρα και τις αλείφουμε με λάδι.
  •  ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Κατεψυγμένα τρόφιμα», ρυθμίστε την ώρα σε 8 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  •  ΚΟΥΝΙΣΤΕ τα καλάθια στη μέση του μαγειρέματος (λειτουργία «Shake» για
    μια υπενθύμιση θα σας ενημερώσει πότε!).
  •  ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ με την αγαπημένη σας σάλτσα. 
Λέξεις-κλειδιά Μοτσαρελα