Μπριζόλα Νέας Υόρκης με τσιμιτσούρι

Μπριζόλα Νέας Υόρκης με τσιμιτσούρι

Τέλεια ψημένη και τρυφερή μοσχαρίσια μπριζόλα που σερβίρεται με ένα γευστικό chimichurri. Ο τέλειος συνδυασμός.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 6 minutes
Συνολικός χρόνος: 14 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Αμερικανική
Λέξεις-κλειδιά:: Steak
Μερίδες: 2

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι:

  • 60 ml  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 20 gr φρέσκος βασιλικός
  • 20 gr κόλιανδρο
  • 20 gr μαϊντανό
  • 4 φιλέτα γαύρου
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Μια πρέζα κόκκινο πιπέρι

Για τη μπριζολα:

  • 12 ml  φυτικού ελαίου
  • 473 gr New York strip steak
  • Αλάτι και πιπέρι κατα προτημηση

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ τα συστατικά chimichurri σε ένα μπλέντερ  μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή της σάλτσας.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Προθέρμανση» στη φριτέζα αέρα Cosori Air Fryer και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ τη μπριζόλα με λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τη μπριζολα στη φριτέζα air fryer. Επιλέξτε "Μπριζόλα", ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 6 λεπτά (για medium-rare) και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΦΗΣΤΕ τη μπριζόλα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά όταν τελειώσετε το μαγείρεμα. Μετά κόψτε την σε φέτες και σερβίρετε με σάλτσα τσιμιτσούρι. 
Λέξεις-κλειδιά Steak