Χωριάτικη τάρτα με αχλάδια και καρύδια

Χωριάτικη τάρτα με αχλάδια και καρύδια

Ένα παραδοσιακό επιδόρπιο με εκπληκτικό άρωμα και γεύση.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 hour 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 45 minutes
Συνολικός χρόνος: 1 hour 55 minutes
Τύπος πιάτου: Επιδόρπιο
Κουζίνα: Αμερικανική
Λέξεις-κλειδιά:: Ταρτ

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

Για τη ζύμη:

  • 100 gr αλεύρι
  • 1 gr αλάτι
  • 12 gr κρυσταλλική ζάχαρη
  • 84 gr ανάλατο αγελαδινό βούτυρο,,κρύο και κομμένο σε κομμάτια 13 χιλιοστών
  • 30 ml νερό, παγωμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 12 gr καστανή τουρμπιντάνο ζάχαρη
  • Μαγειρικό λίπος
  • 20 gr μέλι
  • 5 ml  νερό
  • Καρύδια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 5 gr καλαμποκάλευρο
  • 24 gr καστανή ζάχαρη
  • 1 gr κανέλα σε σκόνη
  • Πρέζα αλάτι

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ σε μεγάλο μπολ 90 γρ. αλεύρι, αλάτι και κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ το βούτυρο στο αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα μίξερ ή ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα
  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ το κρύο νερό και ανακατέψτε καλά.
  • ΠΛΑΣΤΕ τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε  και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ μεχρι  να ενωθούν καλα
  • ΑΝΟΙΞΤΕ την παγωμένη ζύμη σε διάμετρο 21 cm.
  • ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ με 10 gr αλεύρι από πάνω αφήνοντας τις άκρες χωρίς αλεύρι.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τις φέτες αχλαδιού σε αλευρωμένη επιφάνεια σε διακοσμητικό κύκλο. Περιχύστε την τάρτα με το χυμό αχλαδιού και διπλώστε τις άκρες προς τη γέμιση.
  • ΚΑΛΥΨΤΕ τις άκρες με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με θολή ζάχαρη. Αφήνουμε κατά μέρος.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Προθέρμανση" στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμισμένη στους 160 βαθούς και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΛΑΔΩΣΤΕ τη φριτέζα αέρα και τοποθετούμε μέσα την τάρτα.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Ψωμί», ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 45 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ το μέλι και το νερό και αλείφουμε πάνω  την τάρτα όταν τελειώσει το μαγείρεμα. 
  •  ΣΕΡΒΊΡΕΤΕ με θρυμματισμένα καρύδια
Λέξεις-κλειδιά Ταρτ