Χοιρινό κατσου

Χοιρινό κατσου

Ιαπωνική συνταγή για τηγανητό παναρισμένο χοιρινό κρέας, πολύ δημοφιλές στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 14 minutes
Συνολικός χρόνος: 24 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Ιαπωνική
Λέξεις-κλειδιά:: Χοιρινό
Μερίδες: 1

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 2 χοιρινές μπριζόλες χωρις κοκαλα
  • 56 gr τριμμένη φρυγανιά panko
  • 3 gr σκόρδο σε σκόνη
  • 3 gr κρεμμύδι σε σκόνη
  • 6 gr αλάτι
  • 1 gr πιπερι λευκο
  • 60 gr αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Μαγειρικό λίπος

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τις μπριζόλες σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ ή καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ  το κρέας με ένα σφυρακι μέχρι να έχει πάχος 13 χλστ
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • ΤΥΛΙΞΤΕ κάθε μπριζόλα στο αλεύρι και μετά βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια κυλήστε σε τριμμένη φρυγανιά.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Προθέρμανση" στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμισμένη στους 180 βαθμους και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ με λίπος και τις δύο πλευρές τις μπριζόλες και τις βάζουμε στον ζεστό air fryer. 
  • ΨΗΝΕΤΕ στους 180 βαθμούς για 14 λεπτά.
  • ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ όταν τελειώσετε το μαγείρεμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
  • ΚΟΒΟΥΜΕ σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Λέξεις-κλειδιά Χοιρινό