Φιλέτο σολομού με σάλτσα τεριγιάκι

Φιλέτο σολομού με σάλτσα τεριγιάκι

Αυτή η συνταγή θα σας μεταφέρει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Φιλέτο σολομού με σάλτσα τεριγιάκι σερβιρισμένο σε καναπεδάκι με ρύζι.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 8 minutes
Τύπος πιάτου: Κυριος πιατο
Κουζίνα: Ιαπωνική
Λέξεις-κλειδιά:: Θαλασσινα

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

Για τον σολομό:

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 20 ml φυτικό λάδι
  • aλάτι και άσπρο πιπέρι για γεύση

Για τη σάλτσα τεριγιάκι:

  • 118 ml σάλτσα σόγιας
  • 50 gr ζάχαρη
  • 1 gr τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 60 ml χυμό πορτοκαλιού

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ όλα τα υλικά για τη σάλτσα τεριγιάκι σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • ΣΙΓΟΒΡΑΣΤΕ μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό και μετα αφήστε να κρυώσει.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Προθέρμανση" στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμισμένη στους 175 βαθμους κα πατήστε Έναρξη/Παύση.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ τα φιλέτα σολομού με λίπος και αλατοπιπερώνουμε.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τον σολομό στη φριτέζα που έχει ζεσταθεί με το δέρμα προς τα κάτω. 
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ  «Θαλασσινά», ρυθμίστε στα 8 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση.
  •  ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ τον σολομό, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και γλασάρετε με την σαλτσα τεριγιάκι.
  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ πάνω από καναπεδάκια με ρύζι ή ψητά λαχανικά.
Λέξεις-κλειδιά Θαλασσινα