Σολομός με βούτυρο και λεμόνι

Σολομός με βούτυρο και λεμόνι

Υγιεινό και νόστιμο δείπνο έτοιμο σε μόλις 8 λεπτά; Ναι, είναι δυνατόν με το Cosori.
Χρόνος προετοιμασίας: 3 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 5 minutes
Συνολικός χρόνος: 11 minutes
Τύπος πιάτου: Main Course
Κουζίνα: Σκανδιναβική κουζίνα
Λέξεις-κλειδιά:: σολομός
Μερίδες: 2

Απαιτούμενες συσκευές

  • Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 2 φιλέτα σολομού (177 gr)
  • αλάτι και πιπέρι – κατάπροτήμηση
  • λίπος για το μαγείρεμα – κατάπροτήμηση
  • 30 gr βούτυρο αγελάδος
  • 30 ml φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 6 ml σάλτσα Worcestershire

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΑΛΕΙΨΤΕ τον σολομό με αλάτι και πιπέρι
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή «Preheat» στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε  σε 150 βαθμούς και πατήστε Start/Pause.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ το προθερμαινόμενο καλάθι της air fryer φριτέζας σας και τοποθετήστε τα ψάρια.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Seafood» και πατήστε Start/Pause.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μικρό τηγάνι και θερμένετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 1 λεπτό.
  • ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ τα φιλέτα σολομού με ρύζι και από πάνω χύστε τη σάλτσα λεμονιού.
Λέξεις-κλειδιά σολομός