Σκοτσέζικο αυγό

Σκοτσέζικο αυγό

Ένα τέλειο σκωτσέζικο αυγό με τραγανή χρυσή κρούστα και ρευστό κρόκο.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 15 minutes
Συνολικός χρόνος: 25 minutes
Τύπος πιάτου: Ορεκτικα
Κουζίνα: Αγγλικη
Λέξεις-κλειδιά:: Αυγα
Μερίδες: 4

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 283 gr χοιρινό κιμά λουκάνικο 
  • 2 gr σκόρδο σε σκόνη
  • 1 gr κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 gr αποξηραμένο φασκόμηλο (σάλβια
  • 2 gr  αλάτι
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • 4 μέτρια βραστά αυγά καθαρισμένα 
  • 60 gr αλεύρι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 40 gr  ψωμιά panko 
  • Λίπος για το μαγείρεμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  •  ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ το λουκάνικο, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Χωρίστε το μείγμα σε 4 μπάλες.
  • ΤΥΛΙΞΤΕ τον κιμά γύρω από καθένα από τα βραστά αυγά ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.
  • ΚΑΛΥΨΤΕ καθεμία από τις μπάλες με αλεύρι, μετά βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και ρολό σε τριμμένη φρυγανιά panko. Μετά ξαναβουτήξτε στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ την επιλογή "Προθέρμανση" στη φριτέζα αέρα Cosori, ρυθμισμένη στους 175 βαθμους και πατήστε Έναρξη/Παύση
  •  ΑΛΕΙΨΤΕ τα σκωτσέζικα αυγά άφθονα με λίπος.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τα αυγά στη φριτέζα με θερμαινόμενο αέρα.
  •  ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Frozen Foods», ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 15 λεπτά και πατήστε Έναρξη/Παύση. Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα αυγά στη μέση του ψησίματος. (Η δυνατότητα υπενθύμισης "Shake" θα σας ενημερώσει πότε!).
Λέξεις-κλειδιά Αυγα