Γαρίδες Cajun Style

Γαρίδες Cajun Style

Η κατζούν κουζίνα προέκυψε στη Λουιζιάνα κατά τον 18ο αιώνα και μερικές φορές αναφέρεται ως "χωριάτικη κουζίνα", επειδή βασίζεται σε τοπικά διαθέσιμα υλικά και η προετοιμασία της είναι σχετικά απλή. Απολαύστε γαρίδες σύμφωνα με μια αυθεντική συνταγή, έτοιμες σε μόλις 5 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας: 3 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 2 minutes
Συνολικός χρόνος: 8 minutes
Τύπος πιάτου: ορεκτικό
Κουζίνα: Αμερικανική κουζίνα
Λέξεις-κλειδιά:: Γαρίδες, Καζούν

Απαιτούμενες συσκευές

  • Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 6 gr αλάτι
  • 2 gr πιπέρι καπνιστό
  • 2 gr σκόρδο σε σκόνη
  • 2 gr μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων
  • 2 gr τσίλι σε σκόνη
  • 1 gr κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 gr πιπέρι καγιέν
  • 1 gr μαύρο πιπέρι
  • 1 θυμάρι ξερό
  • 454 gr gr μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Φέτες λάιμ για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ "Preheat" στη φριτέζα Cosori Air Fryer, ρυθμίστε στους 190 βαθμούς και πατήστε Start/Pause.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ τις γαρίδες  καλά με ελαιόλαδο.
  • ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ το μείγμα μπαχαρικών πάνω από τις γαρίδες και τυλίξτε καλά.
  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ τις γαρίδες στην προθερμασμένη φριτέζα air fryer.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ το πρόγραμμα «Shrimp»,ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 5 λεπτά και πατήστε Start/Pause.
  • ΑΝΑΚΙΝΗΣΤΕ τα καλάθια στα μισά του μαγειρέματος (η λειτουργία υπενθύμισης "Shake" θα σας ενημερώσειπότε!).
  • Σερβίρετε με φέτες λάιμ.
Λέξεις-κλειδιά Γαρίδες, Καζούν