Γλυκά με τζίντζερ και βατόμουρα

Γλυκά με τζίντζερ και βατόμουρα

Κουλουράκια με μια δόση χριστουγεννιάτικης μαγείας. Μια υπέροχη ιδέα τόσο για πρωινό όσο και για επιδόρπιο. Προετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα με τη φριτέζα αέρος Cosori.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 12 minutes
Συνολικός χρόνος: 22 minutes
Τύπος πιάτου: Πρωινό
Κουζίνα: Αγγλικά
Λέξεις-κλειδιά:: βατόμουρα, ζαχαροπλαστική

Απαιτούμενες συσκευές

  • 1 Cosori Air Fryer

Συστατικά
  

  • 240 gr. αλεύρι
  • 50 gr. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 gr. μπέικιν πάουντερ
  • 2 gr. αλάτι
  • 85 gr. κρύο βούτυρο,κομμένο σε κομμάτια
  • 85 gr. φρέσκα βατόμουρα
  • 3 gr. φρέσκο​​ τζίντζερ, τριμμένο
  • 113 ml. μαγειρική κρέμα
  • 2 αυγά
  • 4 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 ml νερό

Μέθοδος παρασκευής
 

  • ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ το βούτυρο στοαλεύρι με το μίξερ ή με τα χέρια μας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα ναμοιάζει με χοντρό τρίμμα
  • ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ τα βατόμουρα και το τζίντζερ στο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • ΧΤΥΠΑΜΕ την κρέμα γάλακτος, το 1 αυγό και τη βανίλια σε ξεχωριστό μπολ.
  •  ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ  το μείγμα της κρέμας στο αλεύρι καιανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί έως πλήρως μίξη.
  • ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ τη ζύμη σεστρογγυλό σχημα πάχους 38 mm και χωρίστε σε οκτώ κομμάτια.
  • ΑΛΕΙΨΤΕ τα κέικ με προχτυπημένο αυγό με νερό. Αφήστε στην άκρη.
  • ΕΠΙΛΕΞΤΕ μια επιλογή “Preheat” της δικής σας Cosori Air Fryer, ρυθμίστε στους 175βαθμούς και πατήστε Start/Pause.
  •  ΚΑΛΥΨΤΕ τα προθερμασμένακαλάθια της φριτέζας air fryer μελαδόκολλα για ψήσιμο.
  •  ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ τα κέικ στο χαρτίκαι τα ψήνουμε για 12 λεπτά στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Λέξεις-κλειδιά βατόμουρα, ζαχαροπλαστική